افسانه ها در مورد علل سرطان چیست؟

علل سرطان

عوامل خطر

در حالی که پزشکان تصور می کنند چه چیزی ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد، اکثر سرطان ها در افرادی رخ می دهد که هیچ فاکتور خطر شناخته شده ای ندارند. عواملی که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند عبارتند از:

سن شما

توسعه سرطان ممکن است چندین دهه طول بکشد. به همین دلیل است که اکثر افراد مبتلا به سرطان 65 سال یا بالاتر هستند. در حالی که سرطان در افراد مسن شایع تر است، سرطان منحصراً یک بیماری بزرگسالان نیست – سرطان در هر سنی قابل تشخیص است.

عادت های شما

برخی از انتخاب های سبک زندگی برای افزایش خطر ابتلا به سرطان شناخته شده است. سیگار کشیدن، نوشیدن بیش از یک نوشیدنی در روز برای زنان و حداکثر دو نوشیدنی در روز برای مردان، قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید یا آفتاب‌سوختگی‌های مکرر تاول‌زا، چاق بودن و داشتن رابطه جنسی ناایمن می‌تواند به سرطان کمک کند.

دکتر فرزانه نیکوبین ، متخصص رادیوانکولوژی اصفهان ، هورمون درمانی ، پرتو درمانی و شیمی درمانی در اصفهان می باشند.

شما می توانید این عادات را تغییر دهید تا خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهید – اگرچه تغییر برخی از عادات آسان تر از سایرین است.

 

متخصص-رادیوانکولوژی-اصفهان | شیمی-درمانی-اصفهان
متخصص-رادیوانکولوژی-اصفهان | شیمی-درمانی-اصفهان

سابقه خانوادگی شما

تنها بخش کوچکی از سرطان ها به دلیل یک بیماری ارثی است. اگر سرطان در خانواده شما شایع است، این امکان وجود دارد که جهش ها از نسلی به نسل دیگر منتقل شوند.

شما ممکن است کاندیدای آزمایش ژنتیک باشید تا ببینید آیا جهش‌هایی به ارث برده‌اید که ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را افزایش دهد. به خاطر داشته باشید که داشتن یک جهش ژنتیکی ارثی لزوماً به معنای ابتلا به سرطان نیست.

شرایط سلامتی شما

برخی از بیماری های مزمن مانند کولیت اولسراتیو می تواند خطر ابتلا به برخی سرطان ها را به طور قابل توجهی افزایش دهد. در مورد خطر خود با پزشک خود صحبت کنید.

محیط شما

محیط اطراف شما ممکن است حاوی مواد شیمیایی مضری باشد که می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. حتی اگر سیگار نمی کشید، اگر به جایی بروید که مردم سیگار می کشند یا با فردی که سیگار می کشد زندگی می کنید، ممکن است دود دست دوم را استنشاق کنید. مواد شیمیایی موجود در خانه یا محل کار شما مانند آزبست و بنزن نیز با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط هستند.

سرطان و درمان آن می تواند عوارض متعددی ایجاد کند، از جمله:

درد درد می تواند ناشی از سرطان یا درمان سرطان باشد، اگرچه همه سرطان ها دردناک نیستند. داروها و سایر روش ها می توانند به طور موثر دردهای مرتبط با سرطان را درمان کنند.

خستگی.

خستگی در افراد مبتلا به سرطان دلایل زیادی دارد، اما اغلب می توان آن را مدیریت کرد. خستگی مرتبط با شیمی درمانی یا پرتودرمانی رایج است، اما معمولا موقتی است.

دشواری در تنفس.

سرطان یا درمان سرطان ممکن است باعث احساس تنگی نفس شود. درمان ها ممکن است باعث تسکین شود.

حالت تهوع.

برخی سرطان ها و درمان های سرطان می توانند باعث تهوع شوند. پزشک شما گاهی اوقات می تواند پیش بینی کند که آیا درمان شما احتمالاً باعث تهوع می شود یا خیر. داروها و سایر درمان ها ممکن است به شما در پیشگیری یا کاهش حالت تهوع کمک کنند.

اسهال یا یبوست.

سرطان و درمان سرطان می تواند روده شما را تحت تاثیر قرار دهد و باعث اسهال یا یبوست شود.

کاهش وزن.

سرطان و درمان سرطان ممکن است باعث کاهش وزن شود. سرطان غذا را از سلول های طبیعی می دزدد و آنها را از مواد مغذی محروم می کند. این اغلب تحت تأثیر میزان کالری یا نوع غذای مصرفی نیست. علل سرطان

درمان آن دشوار است در بیشتر موارد، استفاده از تغذیه مصنوعی از طریق لوله‌های معده یا ورید به تغییر کاهش وزن کمکی نمی‌کند.

تغییرات شیمیایی در بدن شما سرطان می تواند تعادل شیمیایی طبیعی بدن شما را به هم بزند و خطر عوارض جدی را افزایش دهد. علائم و نشانه های عدم تعادل شیمیایی ممکن است شامل تشنگی بیش از حد، تکرر ادرار، یبوست و گیجی باشد.

مشکلات مغز و سیستم عصبی.

سرطان می تواند به اعصاب مجاور فشار وارد کند و باعث درد و از دست دادن عملکرد یک قسمت از بدن شما شود. سرطانی که مغز را درگیر می کند می تواند باعث سردرد و علائم و نشانه های سکته مغزی مانند ضعف در یک طرف بدن شما شود.

 

متخصص-رادیوانکولوژی-اصفهان | شیمی-درمانی-اصفهان
متخصص-رادیوانکولوژی-اصفهان | شیمی-درمانی-اصفهان
واکنش های غیرمعمول سیستم ایمنی بدن به سرطان.

در برخی موارد سیستم ایمنی بدن ممکن است با حمله به سلول های سالم به وجود سرطان واکنش نشان دهد. این واکنش‌های بسیار نادر که سندرم‌های پارانئوپلاستیک نامیده می‌شوند، می‌توانند به علائم و نشانه‌های مختلفی مانند مشکل در راه رفتن و تشنج منجر شوند.

سرطانی که گسترش می یابد.

با پیشرفت سرطان، ممکن است به سایر قسمت های بدن گسترش یابد (متاستاز). محل انتشار سرطان به نوع سرطان بستگی دارد.

سرطانی که برمی گردد بازماندگان سرطان در معرض خطر عود سرطان هستند. برخی از سرطان ها بیشتر از سایرین احتمال عود دارند. از پزشک خود بپرسید که چه کاری می توانید برای کاهش خطر عود سرطان انجام دهید. پزشک شما ممکن است پس از درمان یک برنامه مراقبت بعدی برای شما طراحی کند.

این طرح ممکن است شامل اسکن‌ها و معاینات دوره‌ای در ماه‌ها و سال‌های پس از درمان باشد تا عود سرطان را بررسی کنید.

در صورت داشتن سوال یا برای راهنمایی بیشتر با ما تماس بگیرید.

جلوگیری
پزشکان چندین راه را برای کاهش خطر ابتلا به سرطان شناسایی کرده اند، از جمله:

سیگار نکش.

اگر سیگار می کشید، آن را ترک کنید. اگر سیگار نمی کشید، شروع نکنید. سیگار با انواع مختلفی از سرطان – نه فقط سرطان ریه – مرتبط است. توقف در حال حاضر خطر ابتلا به سرطان را در آینده کاهش می دهد. علل سرطان

از قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید خودداری کنید.

اشعه مضر فرابنفش (UV) خورشید می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. قرار گرفتن در معرض نور خورشید را با ماندن در سایه، پوشیدن لباس محافظ یا استفاده از کرم ضد آفتاب محدود کنید.

رژیم غذایی سالم داشته باشید. رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات را انتخاب کنید. غلات کامل و پروتئین های بدون چربی را انتخاب کنید. مصرف گوشت های فرآوری شده را محدود کنید.

بیشتر روزهای هفته ورزش کنید.

ورزش منظم با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است. در بیشتر روزهای هفته حداقل 30 دقیقه ورزش کنید. اگر به طور منظم ورزش نکرده اید، به آرامی شروع کنید و تا 30 دقیقه یا بیشتر ادامه دهید.

وزن سالم را حفظ کنید.

اضافه وزن یا چاقی ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. برای دستیابی و حفظ وزن سالم از طریق ترکیبی از یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم تلاش کنید.

در صورت تمایل به نوشیدن الکل در حد اعتدال بنوشید. اگر می خواهید الکل بنوشید، این کار را در حد اعتدال انجام دهید. برای بزرگسالان سالم، این یعنی حداکثر یک نوشیدنی در روز برای زنان و حداکثر دو نوشیدنی در روز برای مردان.

برنامه ریزی برای معاینات غربالگری سرطان با پزشک خود در مورد اینکه کدام نوع از معاینات غربالگری سرطان بر اساس عوامل خطر شما برای شما بهترین است صحبت کنید. علل سرطان

از پزشک خود در مورد واکسیناسیون بپرسید.

برخی از ویروس ها خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند. ایمن سازی ممکن است به پیشگیری از این ویروس ها، از جمله هپاتیت B، که خطر سرطان کبد را افزایش می دهد، و ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، که خطر سرطان دهانه رحم و سایر سرطان ها را افزایش می دهد، کمک کند.

از پزشک خود بپرسید که آیا ایمن سازی در برابر این ویروس ها برای شما مناسب است یا خیر.

برای دریافت نوبت اینترنتی و تسریع در نوبت اینجا را کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید