توانبخشی به بیماران مبتلا به سرطان سر و گردن چگونه است؟
توانبخشی به بیماران مبتلا به سرطان سر و گردن چگونه است؟
کنترل سرطان سر و گردن
مدت زمان مطالعه: 8 دقیقه
هدف از درمان سرطان سر و گردن کنترل این بیماری است. اما پزشکان همچنین نگران حفظ عملکرد نواحی آسیب دیده تا جایی که می توانند هستند و کمک به بازگشت بیمار به فعالیت های عادی در اسرع وقت پس از درمان هستند. توانبخشی بخش بسیار مهمی از این فرآیند است. اهداف توانبخشی به وسعت بیماری و درمانی که بیمار دریافت کرده است بستگی دارد.
بسته به محل سرطان و نوع درمان، توانبخشی ممکن است شامل فیزیوتراپی، مشاوره رژیم غذایی، گفتار درمانی و/یا یادگیری نحوه مراقبت از استوما باشد. استوما سوراخی در مجرای تنفسی است که از طریق آن بیمار پس از عمل جراحی حنجره، که جراحی برای برداشتن جعبه صوتی است، نفس می کشد. کتابخانه ملی پزشکی اطلاعات بیشتری در مورد لارنژکتومی در MedlinePlus دارد.
دکتر فرزانه نیکوبین ، متخصص رادیوانکولوژی اصفهان ، هورمون درمانی ، پرتو درمانی و کنترل سرطان سر و گردن می باشند که با استفاده از این تکنیک های مدرن و روز دنیا میتوانند انواع سرطان را درمان و از پیشرفت آن جلوگیری کنند.
گاهی اوقات، به خصوص با سرطان حفره دهان، بیمار ممکن است به جراحی ترمیمی و پلاستیک برای بازسازی استخوان ها یا بافت ها نیاز داشته باشد.
با این حال، جراحی ترمیمی ممکن است همیشه به دلیل آسیب به بافت باقی مانده از جراحی اصلی یا پرتودرمانی امکان پذیر نباشد. اگر جراحی ترمیمی امکان پذیر نباشد، متخصص پروتز ممکن است بتواند یک پروتز (بخش مصنوعی دندان و/یا صورت) برای بازگرداندن بلع، گفتار و ظاهر رضایت بخش بسازد. بیماران آموزش های ویژه ای در مورد نحوه استفاده از دستگاه خواهند دید.
بیمارانی که پس از درمان در صحبت کردن مشکل دارند ممکن است به گفتار درمانی نیاز داشته باشند.
اغلب، یک آسیب شناس گفتار-زبان برای برنامه ریزی درمانی و آموزش تمرینات گفتاری یا روش های جایگزین گفتار، بیمار را در بیمارستان ملاقات می کند. گفتار درمانی معمولا پس از بازگشت بیمار به خانه ادامه می یابد.
خوردن ممکن است پس از درمان سرطان سر و گردن دشوار باشد. برخی از بیماران پس از جراحی مواد مغذی را مستقیماً در ورید دریافت می کنند یا به لوله تغذیه نیاز دارند تا زمانی که بتوانند به تنهایی غذا بخورند.
لوله تغذیه یک لوله پلاستیکی انعطاف پذیر است که از طریق بینی یا برشی در شکم وارد معده می شود. یک پرستار یا آسیب شناس گفتار زبان می تواند به بیماران کمک کند تا یاد بگیرند که چگونه بعد از جراحی دوباره قورت دهند.
آیا مراقبت های بعدی لازم است؟ چه چیزی را شامل می شود؟
مراقبت های پیگیری منظم پس از درمان سرطان سر و گردن برای اطمینان از عدم بازگشت سرطان و عدم ایجاد سرطان اولیه اولیه (جدید) بسیار مهم است. سرطان های سر و گردن که با عفونت HPV مرتبط نیستند، به ویژه پس از درمان عود می کنند. بسته به نوع سرطان، معاینات پزشکی می تواند شامل معاینه استوما، در صورت ایجاد سرطان، و معاینه دهان، گردن و گلو باشد. معاینات منظم دندانپزشکی نیز ممکن است ضروری باشد.
هر از گاهی، پزشک ممکن است یک معاینه فیزیکی کامل، آزمایش خون، اشعه ایکس، و توموگرافی کامپیوتری (CT)، توموگرافی گسیل پوزیترون (PET)، یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) را انجام دهد. پزشک ممکن است عملکرد تیروئید و غده هیپوفیز را بررسی کند، به خصوص اگر سر یا گردن تحت درمان با اشعه قرار گرفته باشد.
همچنین، پزشک احتمالاً به بیماران توصیه می کند که سیگار را ترک کنند.
تحقیقات نشان داده است که ادامه سیگار کشیدن توسط بیمار مبتلا به سرطان سر و گردن ممکن است اثربخشی درمان را کاهش دهد و شانس ابتلا به سرطان اولیه دوم را افزایش دهد.
پیشنهاد مطالعه: دانستنی های شیمی درمانی
افرادی که سرطان های سر و گردن داشته اند چگونه می توانند خطر ابتلا به سرطان اولیه (جدید) دوم را کاهش دهند؟
افرادی که برای سرطان سر و گردن تحت درمان قرار گرفته اند، شانس بیشتری برای ابتلا به سرطان جدید، معمولاً در سر، گردن، مری، یا ریه دارند. شانس سرطان اولیه (جدید) دوم بسته به محل سرطان اصلی متفاوت است، اما برای افرادی که از تنباکو استفاده می کنند و الکل مصرف می کنند بیشتر است.
دکتر فرزانه نیکوبین ، متخصص رادیوانکولوژی اصفهان ، هورمون درمانی ، پرتو درمانی و کنترل سرطان سر و گردن می باشند که با استفاده از این تکنیک های مدرن و روز دنیا میتوانند انواع سرطان را درمان و از پیشرفت آن جلوگیری کنند.
برای دریافت نوبت اینترنتی و تسریع در نوبت اینجا را کلیک کنید.
در صورت داشتن سوال یا برای راهنمایی بیشتر و همچنین رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.