حقایق سرطان برای زنان چیست؟
حقایق سرطان برای زنان چیست؟
حقایق سرطان زنان
برخی از سرطان هایی که اغلب زنان را تحت تاثیر قرار می دهند عبارتند از سرطان سینه، کولورکتال، آندومتر، ریه، دهانه رحم، پوست و تخمدان. دانستن در مورد این سرطانها و اقداماتی که میتوانید برای کمک به پیشگیری یا یافتن زودهنگام آنها انجام دهید (زمانی که کوچک هستند، گسترش نیافتهاند و ممکن است درمان آسانتر باشد) ممکن است به نجات جان شما کمک کند.
سرطان پستان
سرطان سینه شایع ترین سرطان در بین زنان آمریکایی به جز سرطان های پوست است. این بیماری در هر سنی ممکن است رخ دهد، اما با افزایش سن خطر آن افزایش می یابد.
به دلیل برخی عوامل، برخی از زنان ممکن است شانس بیشتری برای ابتلا به سرطان سینه نسبت به سایرین داشته باشند. اما هر زن باید در مورد خطرات سرطان سینه و اقداماتی که می تواند برای کاهش خطر انجام دهد، بداند.
دکتر فرزانه نیکوبین متخصص رادیوانکولوژی اصفهان بهترین گزینه برای درمان و تشخیص سرطان هستند.
آنچه شما می توانید انجام دهید؟
یافتن زودهنگام سرطان سینه – زمانی که کوچک است، گسترش نیافته و ممکن است درمان آن آسان تر باشد – می تواند به پیشگیری از مرگ و میر ناشی از این بیماری کمک کند. انجام آزمایشات غربالگری منظم مطمئن ترین راه برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه است.
انجمن سرطان آمریکا موارد زیر را برای زنانی که در معرض متوسط خطر ابتلا به سرطان سینه هستند توصیه می کند:
زنان 40 تا 44 ساله باید این انتخاب را داشته باشند که در صورت تمایل، غربالگری سالانه سرطان سینه را با ماموگرافی (اشعه ایکس از پستان) شروع کنند.
زنان 45 تا 54 ساله باید هر سال ماموگرافی انجام دهند.
زنان 55 ساله و بالاتر میتوانند هر 2 سال یک بار به ماموگرافی روی بیاورند یا میتوانند غربالگری سالانه را ادامه دهند.
غربالگری باید تا زمانی ادامه یابد که یک زن در سلامت کامل باشد و انتظار می رود حداقل 10 سال دیگر زنده بماند.
همه زنان باید بدانند که هنگام انجام ماموگرافی برای غربالگری سرطان سینه چه انتظاری باید داشته باشند – این آزمایش چه کاری می تواند انجام دهد و چه کاری را نمی تواند انجام دهد.
آنها همچنین باید با نحوه ظاهر و احساس طبیعی سینه های خود آشنا باشند و هر گونه تغییر را فوراً به یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی گزارش دهند.
زنانی که در معرض خطر بالای سرطان سینه هستند – متخصص رادیوانکولوژی اصفهان – به دلیل سابقه خانوادگی، جهش ژنتیکی یا سایر عوامل خطر – باید با MRI همراه با ماموگرافی غربالگری شوند. با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی در مورد خطر ابتلا به سرطان سینه و بهترین برنامه غربالگری برای شما صحبت کنید.
سرطان روده بزرگ
سرطان کولورکتال سرطانی است که از روده بزرگ یا رکتوم شروع می شود. برخی از عواملی که خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را افزایش می دهند عبارتند از: اضافه وزن یا چاقی، کم تحرکی، رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز و فرآوری شده، سیگار کشیدن، مصرف زیاد الکل، بالا بودن سن، و سابقه شخصی یا خانوادگی سرطان کولورکتال یا پولیپ.
آنچه شما می توانید انجام دهید؟
غربالگری منظم سرطان کولورکتال یکی از قوی ترین سلاح ها در برابر سرطان کولورکتال است. اکثر سرطان های روده بزرگ با یک پولیپ شروع می شوند – یک رشد کوچک در پوشش روده بزرگ یا راست روده.
غربالگری می تواند به تشخیص زودهنگام سرطان کولورکتال کمک کند، زمانی که کوچکتر است، گسترش نیافته است و ممکن است درمان آن آسان تر باشد. برخی از آزمایشهای غربالگری نیز میتوانند با پیدا کردن و حذف پولیپها قبل از تبدیل شدن به سرطان، از سرطان روده بزرگ پیشگیری کنند.
انجمن سرطان آمریکا موارد زیر را برای افرادی که در معرض متوسط خطر ابتلا به سرطان کولورکتال هستند توصیه می کند:
مردان و زنان باید غربالگری منظم را از 45 سالگی شروع کنند.
افرادی که از سلامت خوبی برخوردارند و امید به زندگی آنها بیش از 10 سال است، باید غربالگری منظم سرطان کولورکتال را تا سن 75 سالگی ادامه دهند.
برای افراد ۷۶ تا ۸۵ ساله، تصمیم برای غربالگری باید بر اساس ترجیحات، امید به زندگی، سلامت کلی و سابقه غربالگری قبلی باشد.
افراد بالای 85 سال دیگر نباید غربالگری سرطان کولورکتال را انجام دهند.
برای دریافت نوبت اینترنتی و تسریع در نوبت کلیک کنید.
در صورت داشتن سوال با ما تماس بگیرید.
آزمایشات مبتنی بر مدفوع
تست ایمونوشیمیایی مدفوع با حساسیت بالا (FIT)* هر سال، یا
آزمایش خون مخفی مدفوع بسیار حساس بر پایه گایاک (gFOBT)* هر سال، یا
آزمایش DNA مدفوع چند هدفه (MT-sDNA)* هر 3 سال یکبار
معاینه بصری کولون و رکتوم.
کولونوسکوپی هر 10 سال یکبار یا
سی تی کولونوگرافی (کولونوسکوپی مجازی)* هر 5 سال یکبار یا
سیگموئیدوسکوپی انعطاف پذیر* هر 5 سال یکبار
اگر فردی بخواهد با آزمایشی غیر از کولونوسکوپی غربالگری شود، هرگونه نتیجه آزمایش غیرطبیعی باید با کولونوسکوپی پیگیری شود.
در صورت داشتن سوال با ما تماس بگیرید.