درمان سرطان رحم در زنان چیست؟
درمان سرطان رحم در زنان چیست؟
درمان سرطان رحم
رفتار پیش آگهی بستگی به مرحله تومور و شدت بیماری کبدی مرتبط دارد.
عواملی وجود دارند که نتایج ضعیف را پیش بینی می کنند.
این شامل: جمعیت شناسی:
جنسیت مرد، سن بالاتر، مصرف الکل
علائم: کاهش وزن، کاهش اشتها علائم اختلال عملکرد کبد: یرقان، آسیت یا آشفتگی ذهنی مرتبط با بیماری کبد (آنسفالوپاتی) آزمایش خون: افزایش تست کبد، آلبومین کم، AFP بالا، سدیم کم، نیتروژن اوره خون بالا. مرحله بندی تومور: تومور بیش از 3 سانتی متر، تومورهای متعدد، تهاجم تومور به عروق خونی موضعی، گسترش تومور به خارج از کبد.
شیمی درمانی:
این ممکن است شامل تزریق مواد شیمیایی ضد سرطان به بدن از طریق ورید یا از طریق آمبولیزاسیون شیمیایی باشد. تکنیک شیمیآمبولیزاسیون روشی است که در آن داروهای شیمیدرمانی مستقیماً به رگهای خونی که تومور را تامین میکنند داده میشود و رگهای خونی کوچک مسدود میشوند تا دارو در ناحیه تومور باقی بماند.
دکتر فرزانه نیکوبین متخصص رادیوانکولوژی اصفهان بهترین گزینه برای درمان و تشخیص سرطان هستند.
شیمی درمانی می تواند تا حدودی علائم را تسکین دهد و احتمالاً اندازه تومور را کاهش دهد (در 50٪ بیماران) اما درمان کننده نیست. فرسایش: درمان فرسایشی (تخریب بافت) به شکل استفاده از امواج رادیوفرکوئنسی، تزریق الکل به داخل تومور یا تابش پرتو پروتون به محل تومور از دیگر گزینههای درمان است.
هیچ داده ای وجود ندارد که نشان دهد هر یک از این درمان ها بهتر از دیگری است. عمل جراحي: جراحی فقط برای بیمارانی با عملکرد عالی کبدی که تومورهای کمتر از 3-5 سانتی متری محدود به کبد دارند در دسترس است. اگر بیمار بتواند با موفقیت تحت عمل جراحی قرار گیرد، بقای پنج ساله 30-40٪ است.
بسیاری از بیماران ممکن است عود HCC را در قسمت دیگری از کبد داشته باشند. پیوند کبد: پیوند کبد یک گزینه درمانی برای بیماران مبتلا به بیماری کبدی مرحله نهایی و HCC کوچک است.
با این حال، کمبود شدید اهداکنندگان در ایالات متحده وجود دارد. سرطان پانکراس بررسی اجمالی لوزالمعده آب پانکراس تولید می کند که به هضم غذا در روده کوچک و هورمون ها از جمله انسولین کمک می کند.
در پشت معده در پشت شکم قرار دارد. مجرای غده لوزالمعده از طریق دهانه نوک سینه ای به نام آمپول به اولین قسمت روده کوچک (به نام دوازدهه) باز می شود.
علائم سرطان لوزالمعده اولیه معمولاً علائمی ایجاد نمی کند و بنابراین به عنوان بیماری “خاموش” شناخته می شود.
با بزرگتر شدن تومور، بیمار ممکن است یک یا چند مورد از موارد زیر را داشته باشد: زردی – اگر تومور مجاری صفراوی را مسدود کند (مجرای صفراوی اصلی از پانکراس عبور می کند)، بیمار ممکن است دچار زردی شود، وضعیتی که در آن پوست و چشم ها ممکن است زرد شوند و رنگ ادرار ممکن است تیره شود.
درد شکم – با رشد سرطان، بیمار ممکن است دردی در ناحیه شکم داشته باشد که ممکن است به پشت تابش کند. درد ممکن است با خوردن یا دراز کشیدن افزایش یابد.
- حالت تهوع
- کاهش اشتها
- کاهش وزن
علل/عوامل خطر
دقیقاً مشخص نیست که چرا برخی افراد به سرطان پانکراس مبتلا می شوند. تحقیقات نشان می دهد که عوامل خطر خاصی وجود دارند که شانس ابتلا به سرطان لوزالمعده را افزایش می دهند.
سیگار یک عامل خطر است. مصرف الکل، رژیم غذایی سرشار از چربی حیوانی و پانکراتیت مزمن نیز ممکن است از عوامل خطر باشند. افراد مبتلا به بیماری به نام پانکراتیت ارثی نیز در معرض خطر ابتلا به سرطان پانکراس هستند. سابقه خانوادگی سرطان لوزالمعده نیز مانند برخی شرایط ارثی و ژنتیکی، یک عامل خطر مهم است.
غربالگری/تشخیص
علاوه بر گرفتن شرح حال کامل و انجام معاینه فیزیکی، پزشک ممکن است برخی از آزمایشات آندوسکوپی و رادیولوژیک مانند سی تی اسکن، ام آر آی یا سونوگرافی را انجام دهد.
سونوگرافی آندوسکوپی نیز ممکن است انجام شود. این آزمایش ممکن است به یافتن تومورهای کوچکی که ممکن است کمتر از ۲ تا ۳ سانتی متر (یک اینچ) باشند کمک کند. بیوپسی از ناحیه غیرطبیعی پانکراس ممکن است در موارد خاصی با وارد کردن یک سوزن در پانکراس تحت هدایت اولتراسونیک انجام شود.
ERCP (کلانژیوپانکراتوگرام رتروگراد آندوسکوپی)، مطالعه اشعه ایکس ویژه مجرای پانکراس و مجرای صفراوی مشترک نیز ممکن است برای تشخیص استفاده شود.
برای این آزمایش، یک لوله انعطاف پذیر با یک نور و یک دوربین در انتهای آن از طریق دهان به معده و سپس روده کوچک منتقل می شود. آرامبخش داده می شود. سپس یک رنگ به مجرای لوزالمعده و مجرای صفراوی تزریق می شود تا به دنبال پر شدن یا انسداد غیر طبیعی این مجاری توسط تومور باشد.
در طی این روش، می توان با استفاده از یک برس که در مجرای صفراوی قرار می گیرد، نمونه برداری انجام داد. سپس نمونههای بیوپسی در زیر میکروسکوپ برای یافتن سلولهای سرطانی بررسی میشوند.
سرطان لوزالمعده تنها در صورتی قابل درمان است که:
در مراحل اولیه تشخیص داده شود. جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی گزینه های درمانی احتمالی هستند. در صورت نیاز ممکن است جراحی برای برداشتن تمام یا بخشی از پانکراس و بافت های اطراف آن انجام شود. از پرتودرمانی می توان برای آسیب رساندن به سلول های سرطانی و جلوگیری از رشد آنها استفاده کرد.
ممکن است در آزمایشهای خاصی پس از جراحی برای کمک به از بین بردن سلولهای سرطانی باقیمانده از اشعه استفاده شود. شیمی درمانی سرطان لوزالمعده را درمان نمی کند اما ممکن است بر کاهش سرعت پیشرفت تومور یا بهبود کیفیت زندگی بیمار تأثیر بگذارد.
بسیاری از داروهای جدید برای شیمی درمانی سرطان لوزالمعده در حال بررسی هستند و بیماران مبتلا به این بیماری ممکن است فرصت شرکت در یکی از آزمایشات تحقیقاتی برای درمان شیمی درمانی سرطان پانکراس را داشته باشند.
کنترل درد ممکن است یک مشکل دشوار در بیماران مبتلا به سرطان پانکراس باشد. ممکن است از داروهای ضد درد خوراکی استفاده شود، یا ممکن است بیماران برای بلوک عصبی ارجاع داده شوند که با تزریق الکل به بستهای از اعصاب (شبکه سلیاک) نزدیک پانکراس انجام میشود تا سیگنالهای درد از سرطان پانکراس به مغز کاهش یابد.