سرطان سینه چیست؟
سرطان سینه چیست؟
درمان سرطان سینه
مدت زمان مطالعه: 10 دقیقه
سرطان سینه نوعی سرطان است که از سینه شروع می شود. سرطان زمانی شروع می شود که سلول ها شروع به رشد خارج از کنترل می کنند.
سلولهای سرطان سینه معمولاً توموری را تشکیل میدهند که اغلب در عکسبرداری با اشعه ایکس دیده میشود یا به صورت یک توده احساس میشود. سرطان سینه تقریباً به طور کامل در زنان رخ می دهد، اما مردان نیز ممکن است به سرطان سینه مبتلا شوند.
درک این نکته مهم است که اکثر توده های سینه خوش خیم هستند و سرطانی (بدخیم) نیستند. تومورهای غیر سرطانی سینه، رشد غیرطبیعی هستند، اما در خارج از سینه منتشر نمی شوند.
آنها تهدیدی برای زندگی نیستند، اما برخی از انواع توده های خوش خیم پستان می توانند خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان افزایش دهند. هرگونه توده یا تغییر پستان باید توسط یک متخصص مراقبت های بهداشتی بررسی شود تا مشخص شود که آیا خوش خیم یا بدخیم (سرطان) است و آیا ممکن است بر خطر سرطان آینده شما تأثیر بگذارد. برای کسب اطلاعات بیشتر به شرایط غیر سرطانی سینه مراجعه کنید.
دکتر فرزانه نیکوبین ، متخصص رادیوانکولوژی اصفهان ، هورمون درمانی ، پرتو درمانی و درمان سرطان سینه می باشند که با استفاده از این تکنیک های مدرن و روز دنیا میتوانند انواع سرطان را درمان و از پیشرفت آن جلوگیری کنند.
جایی که سرطان سینه شروع می شود؟
سرطان سینه می تواند از قسمت های مختلف سینه شروع شود.
بیشتر سرطانهای سینه از مجاری انتقال شیر به نوک پستان شروع میشوند (سرطانهای مجاری).
برخی از آنها از غدد سازنده شیر مادر شروع می شوند (سرطان های لوبولار).
انواع دیگری از سرطان سینه نیز وجود دارد که کمتر شایع هستند مانند تومور فیلود و آنژیوسارکوم.
تعداد کمی از سرطان ها در سایر بافت های سینه شروع می شوند.
این سرطان ها سارکوم و لنفوم نامیده می شوند و در واقع به عنوان سرطان سینه در نظر گرفته نمی شوند.
اگرچه بسیاری از انواع سرطان سینه می توانند باعث ایجاد توده در سینه شوند، اما همه این گونه نیستند.
علائم و نشانه های سرطان سینه را ببینید تا بدانید که باید مراقب چه چیزی باشید و به یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی گزارش دهید. بسیاری از سرطانهای سینه نیز در ماموگرافیهای غربالگری یافت میشوند که میتوانند سرطانها را در مراحل اولیه، اغلب قبل از احساس شدن، و قبل از بروز علائم تشخیص دهند.
تصویری که آناتومی سینه را از نمای جلو و کنار نشان می دهد/شامل دیواره قفسه سینه، عضله، مجاری، آرئول، نوک پستان، لوبول ها، استروما، دنده ها و غدد لنفاوی است.
پیشنهاد مطالعه: پیشگیری از سرطان معده چگونه است؟
انواع سرطان سینه
انواع مختلفی از سرطان سینه وجود دارد و شایع ترین آنها شامل کارسینوم مجرای درجا (DCIS) و کارسینوم مهاجم است. برخی دیگر مانند تومورهای فیلود و آنژیوسارکوم کمتر شایع هستند.
پس از انجام بیوپسی، سلول های سرطان سینه برای پروتئین هایی به نام گیرنده های استروژن، گیرنده های پروژسترون و HER2 مورد آزمایش قرار می گیرند. سلولهای تومور نیز در آزمایشگاه به دقت بررسی میشوند تا مشخص شود درجه آن چقدر است. پروتئین های خاص یافت شده و درجه تومور می تواند به تصمیم گیری در مورد گزینه های درمانی کمک کند.
دکتر فرزانه نیکوبین ، متخصص رادیوانکولوژی اصفهان ، هورمون درمانی ، پرتو درمانی و درمان سرطان سینه می باشند که با استفاده از این تکنیک های مدرن و روز دنیا میتوانند انواع سرطان را درمان و از پیشرفت آن جلوگیری کنند.
نحوه انتشار سرطان سینه
سرطان سینه زمانی گسترش می یابد که سلول های سرطانی وارد خون یا سیستم لنفاوی شده و به سایر قسمت های بدن منتقل شوند.
سیستم لنفاوی شبکهای از رگهای لنفاوی (یا لنفاوی) است که در سراسر بدن یافت میشود و غدد لنفاوی (مجموعههای کوچک لوبیا شکل از سلولهای سیستم ایمنی) را به هم متصل میکند.
مایع شفاف داخل عروق لنفاوی به نام لنف حاوی محصولات جانبی بافتی و مواد زائد و همچنین سلول های سیستم ایمنی است. رگ های لنفاوی مایع لنفاوی را از سینه دور می کنند. در مورد سرطان سینه، سلول های سرطانی می توانند وارد آن رگ های لنفاوی شده و در غدد لنفاوی شروع به رشد کنند.
بیشتر عروق لنفاوی پستان به زیر تخلیه می شوند:
گره های لنفاوی زیر بازو (گره های زیر بغل).
غدد لنفاوی اطراف استخوان یقه (غدد لنفاوی فوق ترقوه [بالای استخوان یقه] و زیر ترقوه [زیر استخوان طوق]).
غدد لنفاوی داخل قفسه سینه نزدیک استخوان سینه (غدد لنفاوی پستانی داخلی).
اگر سلولهای سرطانی به غدد لنفاوی شما گسترش یافته باشند، احتمال بیشتری وجود دارد که سلولها از طریق سیستم لنفاوی عبور کرده و به سایر قسمتهای بدن شما گسترش یابند (متاستاز).
هر چه تعداد غدد لنفاوی دارای سلول های سرطانی سینه بیشتر باشد، احتمال اینکه سرطان در سایر اندام ها نیز وجود داشته باشد، بیشتر می شود. به همین دلیل، یافتن سرطان در یک یا چند غدد لنفاوی اغلب بر برنامه درمانی شما تأثیر می گذارد. معمولاً برای اینکه بدانید سرطان گسترش یافته است یا خیر، به جراحی برای برداشتن یک یا چند غدد لنفاوی نیاز دارید.
با این حال، همه زنانی که سلولهای سرطانی در غدد لنفاوی خود دارند، متاستاز ایجاد نمیکنند و برخی از زنان که سلولهای سرطانی در غدد لنفاوی خود ندارند، دیرتر دچار متاستاز میشوند.
دکتر فرزانه نیکوبین ، متخصص رادیوانکولوژی اصفهان ، هورمون درمانی ، پرتو درمانی و درمان سرطان سینه می باشند که با استفاده از این تکنیک های مدرن و روز دنیا میتوانند انواع سرطان را درمان و از پیشرفت آن جلوگیری کنند.
برای دریافت نوبت اینترنتی و تسریع در نوبت اینجا را کلیک کنید.
در صورت داشتن سوال یا برای راهنمایی بیشتر و همچنین رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.