علل سرطان کبد را بخوانید: متخصص رادیوانکولوژی در اصفهان
علل سرطان کبد را بخوانید: متخصص رادیوانکولوژی در اصفهان
علل سرطان کبد
ویروس های هپاتیت B یا C که منجر به عفونت طولانی مدت (مزمن) می شوند، می توانند باعث سرطان کبد شوند. این بزرگترین عامل خطر شناخته شده برای سرطان اولیه کبد در استرالیا است.
عوامل دیگری نیز وجود دارند که می توانند خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهند، مانند:
- بیماری کبد چرب یا اختلالات ژنتیکی از جمله هموکروماتوز یا کمبود آلفا 1 آنتی تریپسین
- دیابت نوع 2
- هپاتیت B یا C
- مصرف الکل
- چاقی
- سیگار کشیدن
- قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص
تشخیص سرطان کبد
آزمایشات برای تشخیص سرطان کبد و سرطان ثانویه کبد عبارتند از:
آزمایشات خون
آزمایش خون می تواند بررسی کند که کبد چقدر خوب کار می کند. و چقدر خون شما خوب لخته می شود. و همچنین بررسی برخی مواد شیمیایی که به عنوان نشانگرهای تومور شناخته می شوند. آیا شما هپاتیت B یا C دارید؛ و هر گونه مشکل ژنتیکی.
دکتر فرزانه نیکوبین متخصص رادیوانکولوژی اصفهان بهترین گزینه برای درمان و تشخیص سرطان هستند.
سونوگرافی
متداول ترین روش مورد استفاده برای جستجوی سرطان اولیه کبد، سونوگرافی تصاویری از اندام است و می تواند اندازه و محل بافت غیر طبیعی در کبد شما را نشان دهد.
سی تی اسکن
سی تی اسکن تصاویر سه بعدی از چندین اندام را به طور همزمان تولید می کند و می تواند به پزشکان در برنامه ریزی جراحی کمک کند. همچنین می تواند ببیند که آیا سرطان گسترش یافته است یا خیر.
ام آر آی
اسکن MRI تصاویر مقطعی دقیقی از بدن تولید می کند و می تواند میزان تومور و تاثیر آن بر عروق خونی اصلی اطراف کبد را نشان دهد.
اسکن PET-CT
اسکنهای PET-CT که بیشتر برای سرطانهای ثانویه در کبد استفاده میشوند، تصاویر رنگی سهبعدی تولید میکنند که نشان میدهد هر گونه سرطان در کجای بدن است.
بیوپسی
بیوپسی زمانی است که مقدار کمی از بافت برای بررسی زیر میکروسکوپ برداشته می شود.
بیوپسی توسط یکی از موارد زیر انجام می شود: آسپیراسیون با سوزن ظریف که شامل بی حس کننده موضعی است و سوزن نازکی که سلول ها را خارج می کند. یا لاپاراسکوپی (جراحی سوراخ کلید)، که تحت بیهوشی عمومی انجام میشود و به پزشک اجازه میدهد تا کبد و اندامهای اطراف را بررسی کند و همچنین با استفاده از لاپاراسکوپ، نمونههایی از بافت بگیرد.
در صورت داشتن سوال با ما تماس بگیرید.
پس از تشخیص سرطان کبد
پس از اینکه متوجه شدید مبتلا به سرطان کبد هستید، ممکن است احساس شوک، ناراحتی، اضطراب یا سردرگمی کنید. اینها پاسخ های عادی هستند. برای بسیاری از آنها زمان سختی خواهد بود، با این حال برخی از افراد به فعالیت های عادی روزانه خود ادامه می دهند.
در مورد گزینه های درمانی خود با پزشک، خانواده و دوستان خود صحبت کنید. به همان اندازه که نیاز دارید به دنبال اطلاعات باشید. این به شما بستگی دارد که چقدر می خواهید در تصمیم گیری در مورد درمان خود نقش داشته باشید.
برای دریافت نوبت اینترنتی و تسریع در نوبت کلیک کنید.